Rubió - Ruta al Oeste

Dins del terme municipal s'han descobert vestigis de l'ocupació humana des de l'eneolític. En són un exemple d'aquesta ocupació els dos sepulcres megalítics i la vil·la romana.

A l'Alta edat mitjana la Serra de Rubió estava repartida entre tres castells termenats (el de Rubió, el d'Ardesa i Maçana).

Durant el segle XIV, el poble va patir la pesta i varies males collites que van fer que moltes terres quedessin ermes i una gran part de la població rural es desplaces a les ciutats i a les viles properes.


A principis del segle XIX, durant la Guerra del Francès, la Serra de Rubió fou un punt estratègic per la resistència igualadina. El 1841 els bandolers Marimon i Casulleres que capitanejaven una gran partida de lladres foren atrapats pels mossos d'esquadra i el sometent de Rubió. Allí els donaren mort en l'anomenat "Pla de les Bruixes". Després d'anys d'atemorir els pagesos de les rodalies i fins i tot viles mitjanes com Jorba, Copons, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Santa Maria de Miralles.
Ruta magnifica, unas carreteras estupendas por la comarca. En el mismo corazon del antiguo Oeste